Acasă Aspiratoarele functioneaza Întreținerea profilactică rapidă și ușoară a aspiratului robot – Cele mai bune...

Întreținerea profilactică rapidă și ușoară a aspiratului robot – Cele mai bune recomandări

Doar cu câțiva ani în urmă idea aparatelor care curăță singuri locuința dvs. fără a fi navigate de dvs. suna la fel de adevărată ca și poveștile cu zâne. Astăzi lucrurile s-au schimbat. Aspiratoarele robot,  care reușesc să ajungă chiar și în locurile cele mai greu accesibile, în timp ce vă savurați cafeaua sau serialul TV, sunt deja o realitate, popularitatea acestora crescând cu fiecare an care trece.

Dacă ați investit deja într-un astfel de dispozitiv sau intenționați să faceți acest lucru în curând,  v-am putea acorda câteva recomandări importante, legate de modul în care să fie menținute în stare perfectă și legat de activitățile de întreținere profilactică, care sunt foarte necesare în cazul în care doriți să utilizați dispozitivul pentru o perioadă lungă de timp. Deși sunt robotizate și în mare măsură autonome, aspiratoarele robot totuși necesită anumite îngrijiri. Cu cât mai des le curățați, cu atât mai bine – astfel veți garanta viața mai lungă și performanțele mai bune ale acestora.

În ce anume constă întreținerea profilactică a aspiratorului robot ? 

Aspiratoarele robot au nevoie de întreținere completă cel puțin o dată pe an, pentru a elimina problemele existente și a preveni apariția celor viitoare. În scopul acesta probabil ar fi bine să trimiteți aparatul unui centru specializat, dar există și unele pasuri mai mici și ușoare, care ați putea respecta pentru a evita apariția frecventă a unor asemenea momente.

Pentru a preveni reparațiile

Curățarea aspiratorului este de importanță majoră. Uneori se întâmplă înfășurarea unor fire pe peria sau pe roții asistentului robot, mai ales în cazul în care aveți animal de companie. Aceste fire trebuie îndepărtate în mod obligatoriu, pentru prevenirea blocării fluxului de aer sau slăbirea puterii aparatului.

Verificarea și curățarea periilor și roților
Verificarea și curățarea periilor și roților

Majoritatea modelelor de aspiratoare robotizate sunt livrate cu un pieptene sau o lamă specială pentru îndepărtarea parului, iar dacă nu aveți la îndemână asemenea scule – cele mai simple foarfece ar face o treabă grozavă. Monitorizați starea periei de curățare, deoarece aceasta este cea mai vulnerabilă piesă și adesea se înfundă cu păr. Ar fi bine dacă aveți la dispoziție o perie suplimentară – deseori robotul este oferit cu mai multe perii, după ce producătorul a luat în considerare această problemă.

Curățarea și întreținerea profilactică a senzorilor

Verificarea senzorilor
Verificarea senzorilor

O altă piesă vulnerabilă sunt senzorii. După o anumită perioadă de timp este posibilă umplerea acestora de praf, ceea ce „orbitează” aparatul și ar putea duce la ciocniri de mobilier sau deteriorări nedorite. Consultați manualul de utilizare al aparatului dvs. sau Internetul, dar pentru majoritatea modelelor este suficient să ștergeți senzorii cu o lavetă moale uscată. Dacă sunt murdărite serios, ați putea umezi ușor lavetă, dar în nici un caz nu trebuie să folosiți săpun.

Verificarea filtrelor

Filtru Roborock S55
Filtru Roborock S55

Filtrele aspiratoarelor robotizate trebuie, de asemenea, păstrate în stare impecabilă. La câteva curățări ar fi bine să fie scuturate de praf, iar în cazul udării acestora, cel mai bine este să fie înlocuite.

Verificați roțile

Проверка на колелата

În ultimul rând trebuie să vă gândiți la roțile asistentului dvs. robotizat. Dacă aveți impresia că face mișcări ciudate, verificați roțile – poate ceva s-a blocat în jurul lor sau în ele și le blochează. Cel mai bine este să le curățați des, deoarece ar putea cădea rapid victime ale părului de animale sau altor murdării asemănătoare. Dacă manualul aparatului dumneavoastră nu precizează că roțile pot fi îndepărtate și înlocuite manual, atunci nu încercați să le demontați – în cazul defectării acestora garanția robotului ar putea să nu acopere reparațiile.

Pentru a nu se ajunge la service

Probabil toate acestea sună ca o multă muncă, dar credeți-ne că este mai bine să alocați aceste cinci minute și a monitoriza starea aspiratorului dvs. robot, pentru a preveni activități legate de apariția unor probleme mai serioase și neplăcute, care necesită service sau reparații scumpe. Cu câteva manipulări ușoare de realizat v-ați putea întreține aspiratorul robot în stare perfectă și a savura curățirea de calitate superioară pentru mai mulți ani.

Cel mai popular

Xiaomi 12 – Toate cele mai importante pentru model

Deja sunt prezente păreri împărtășite ale utilizatorilor pe web despre faptul că telefonul de bază Xiaomi 12 este flagmanul lor preferat de primă clasă în momentul de față. Acesta combină putere, design elegant și o cameră foarte fiabilă, încărcare rapidă cu și fără cablu și o interfață îmbunătățită în comparație cu telefoanele vechi ale producătorului chinezesc.  

Smartphone Oppo K10 – la ce ne-am putea aștepta ?

Compania chinezească Oppo a lansat în curând – pe 23 martie 2022 noul său smartphone din această serie în India. Pasul acesta a fost așteptat întrucât producătorul încearcă a-și îmbunătăți strategia în domeniul vânzărilor online și a-și asigura legătura directă excelentă cu utilizatorii săi online. Dispozitivul funcționează cu ColorOS și menține 11 limbi indiane.

Ulefone Power Armor 14 Pro – Scurtă recenzie și date model (video)

Ulefone a prezentat oficial telefonul său cel mai nou Power Armor 14 Pro pe data de 9 martie 2022. Pare că acesta este un upgrade foarte bun al Power Armor 14. Noul smartphone model 14 Pro păstrează toate cele mai bune caracteristici ale precursorului său, dar se distinge prin specificații îmbunătățite.

Realme 9 Pro+ Free Fire Edition

Smartphone-ul Realme 9 Pro+ Free Fire Limited Edition deja este lansat pe piața din Tailanda din 12 aprilie 2022.