Acasă Aspiratoare roboți Întreținerea profilactică rapidă și ușoară a aspiratului robot – Cele mai bune...

Întreținerea profilactică rapidă și ușoară a aspiratului robot – Cele mai bune recomandări

Doar cu câțiva ani în urmă idea aparatelor care curăță singuri locuința dvs. fără a fi navigate de dvs. suna la fel de adevărată ca și poveștile cu zâne. Astăzi lucrurile s-au schimbat. Aspiratoarele robot,  care reușesc să ajungă chiar și în locurile cele mai greu accesibile, în timp ce vă savurați cafeaua sau serialul TV, sunt deja o realitate, popularitatea acestora crescând cu fiecare an care trece.

Dacă ați investit deja într-un astfel de dispozitiv sau intenționați să faceți acest lucru în curând,  v-am putea acorda câteva recomandări importante, legate de modul în care să fie menținute în stare perfectă și legat de activitățile de întreținere profilactică, care sunt foarte necesare în cazul în care doriți să utilizați dispozitivul pentru o perioadă lungă de timp. Deși sunt robotizate și în mare măsură autonome, aspiratoarele robot totuși necesită anumite îngrijiri. Cu cât mai des le curățați, cu atât mai bine – astfel veți garanta viața mai lungă și performanțele mai bune ale acestora.

În ce anume constă întreținerea profilactică a aspiratorului robot ? 

Aspiratoarele robot au nevoie de întreținere completă cel puțin o dată pe an, pentru a elimina problemele existente și a preveni apariția celor viitoare. În scopul acesta probabil ar fi bine să trimiteți aparatul unui centru specializat, dar există și unele pasuri mai mici și ușoare, care ați putea respecta pentru a evita apariția frecventă a unor asemenea momente.

Pentru a preveni reparațiile

Curățarea aspiratorului este de importanță majoră. Uneori se întâmplă înfășurarea unor fire pe peria sau pe roții asistentului robot, mai ales în cazul în care aveți animal de companie. Aceste fire trebuie îndepărtate în mod obligatoriu, pentru prevenirea blocării fluxului de aer sau slăbirea puterii aparatului.

Verificarea și curățarea periilor și roților
Verificarea și curățarea periilor și roților

Majoritatea modelelor de aspiratoare robotizate sunt livrate cu un pieptene sau o lamă specială pentru îndepărtarea parului, iar dacă nu aveți la îndemână asemenea scule – cele mai simple foarfece ar face o treabă grozavă. Monitorizați starea periei de curățare, deoarece aceasta este cea mai vulnerabilă piesă și adesea se înfundă cu păr. Ar fi bine dacă aveți la dispoziție o perie suplimentară – deseori robotul este oferit cu mai multe perii, după ce producătorul a luat în considerare această problemă.

Curățarea și întreținerea profilactică a senzorilor

Verificarea senzorilor
Verificarea senzorilor

O altă piesă vulnerabilă sunt senzorii. După o anumită perioadă de timp este posibilă umplerea acestora de praf, ceea ce „orbitează” aparatul și ar putea duce la ciocniri de mobilier sau deteriorări nedorite. Consultați manualul de utilizare al aparatului dvs. sau Internetul, dar pentru majoritatea modelelor este suficient să ștergeți senzorii cu o lavetă moale uscată. Dacă sunt murdărite serios, ați putea umezi ușor lavetă, dar în nici un caz nu trebuie să folosiți săpun.

Verificarea filtrelor

Filtru Roborock S55
Filtru Roborock S55

Filtrele aspiratoarelor robotizate trebuie, de asemenea, păstrate în stare impecabilă. La câteva curățări ar fi bine să fie scuturate de praf, iar în cazul udării acestora, cel mai bine este să fie înlocuite.

Verificați roțile

Проверка на колелата

În ultimul rând trebuie să vă gândiți la roțile asistentului dvs. robotizat. Dacă aveți impresia că face mișcări ciudate, verificați roțile – poate ceva s-a blocat în jurul lor sau în ele și le blochează. Cel mai bine este să le curățați des, deoarece ar putea cădea rapid victime ale părului de animale sau altor murdării asemănătoare. Dacă manualul aparatului dumneavoastră nu precizează că roțile pot fi îndepărtate și înlocuite manual, atunci nu încercați să le demontați – în cazul defectării acestora garanția robotului ar putea să nu acopere reparațiile.

Pentru a nu se ajunge la service

Probabil toate acestea sună ca o multă muncă, dar credeți-ne că este mai bine să alocați aceste cinci minute și a monitoriza starea aspiratorului dvs. robot, pentru a preveni activități legate de apariția unor probleme mai serioase și neplăcute, care necesită service sau reparații scumpe. Cu câteva manipulări ușoare de realizat v-ați putea întreține aspiratorul robot în stare perfectă și a savura curățirea de calitate superioară pentru mai mulți ani.

Cel mai popular

Mobisector.ro începe să ofere produsele mărcii Unihertz

Ca o etapă importantă în diversificarea produselor oferite, Mobisector.com a anunțat recent includerea produselor sub marca Unihertz. Această colaborare are scopul de a satisface o gamă mai largă de utilizatori, oferindu-le opțiuni de smartphone-uri unice, care reflectă inovația și comprehensivitatea.

ONEPLUS 12 – Informațiile esențiale pe scurt

Primul phablet OnePlus va fi lansat la nivel internațional la sfârșitul lunii. Primul lucru care impresionează este aspectul său, care a suferit modificări minore de la apariția sa în China, în decembrie anul trecut. Ceea ce se obține este un smartphone cu o aderență stabilă, margini curbate și un ecran cu o curbură lină în cadru.

OnePlus 12 – Totul despre model

Cu noul său telefon emblematic inspirat de natură, OnePlus vă provoacă să vă puneți la încercare spiritul de aventură și să redescoperiți liniștea stepei, culorile pădurilor și panorama munților. Telefonul va fi lansat la nivel internațional la sfârșitul lunii ianuarie. Atunci veți avea ocazia să simțiți cu ochii voștri stabilitatea noului design, să vedeți reactivitatea ecranului și viteza procesorului.

Legee D8 – Recenzie Expert + Video

Compania taiwaneză de tehnologie nouă HOBOT se pregătește să lanseze pe piață cel mai recent model din seria lor de roboți aspiratoare, și anume - D8. În comparație cu alte mărci, această serie se remarcă prin funcția lor 4-în-1 împotriva încurcării. Puterea de aspirare din partea frontală este atât de mare încât ajunge la 5000Pa și 800g presiune pe podea. Această funcție nu este legată doar de aspirarea tradițională a covoarelor și podelelor dure, ci și de ștergerea, spălarea și pulverizarea cu apă.