Acasă Aspiratoarele functioneaza Întreținerea profilactică rapidă și ușoară a aspiratului robot – Cele mai bune...

Întreținerea profilactică rapidă și ușoară a aspiratului robot – Cele mai bune recomandări

Doar cu câțiva ani în urmă idea aparatelor care curăță singuri locuința dvs. fără a fi navigate de dvs. suna la fel de adevărată ca și poveștile cu zâne. Astăzi lucrurile s-au schimbat. Aspiratoarele robot,  care reușesc să ajungă chiar și în locurile cele mai greu accesibile, în timp ce vă savurați cafeaua sau serialul TV, sunt deja o realitate, popularitatea acestora crescând cu fiecare an care trece.

Dacă ați investit deja într-un astfel de dispozitiv sau intenționați să faceți acest lucru în curând,  v-am putea acorda câteva recomandări importante, legate de modul în care să fie menținute în stare perfectă și legat de activitățile de întreținere profilactică, care sunt foarte necesare în cazul în care doriți să utilizați dispozitivul pentru o perioadă lungă de timp. Deși sunt robotizate și în mare măsură autonome, aspiratoarele robot totuși necesită anumite îngrijiri. Cu cât mai des le curățați, cu atât mai bine – astfel veți garanta viața mai lungă și performanțele mai bune ale acestora.

În ce anume constă întreținerea profilactică a aspiratorului robot ? 

Aspiratoarele robot au nevoie de întreținere completă cel puțin o dată pe an, pentru a elimina problemele existente și a preveni apariția celor viitoare. În scopul acesta probabil ar fi bine să trimiteți aparatul unui centru specializat, dar există și unele pasuri mai mici și ușoare, care ați putea respecta pentru a evita apariția frecventă a unor asemenea momente.

Pentru a preveni reparațiile

Curățarea aspiratorului este de importanță majoră. Uneori se întâmplă înfășurarea unor fire pe peria sau pe roții asistentului robot, mai ales în cazul în care aveți animal de companie. Aceste fire trebuie îndepărtate în mod obligatoriu, pentru prevenirea blocării fluxului de aer sau slăbirea puterii aparatului.

Verificarea și curățarea periilor și roților
Verificarea și curățarea periilor și roților

Majoritatea modelelor de aspiratoare robotizate sunt livrate cu un pieptene sau o lamă specială pentru îndepărtarea parului, iar dacă nu aveți la îndemână asemenea scule – cele mai simple foarfece ar face o treabă grozavă. Monitorizați starea periei de curățare, deoarece aceasta este cea mai vulnerabilă piesă și adesea se înfundă cu păr. Ar fi bine dacă aveți la dispoziție o perie suplimentară – deseori robotul este oferit cu mai multe perii, după ce producătorul a luat în considerare această problemă.

Curățarea și întreținerea profilactică a senzorilor

Verificarea senzorilor
Verificarea senzorilor

O altă piesă vulnerabilă sunt senzorii. După o anumită perioadă de timp este posibilă umplerea acestora de praf, ceea ce „orbitează” aparatul și ar putea duce la ciocniri de mobilier sau deteriorări nedorite. Consultați manualul de utilizare al aparatului dvs. sau Internetul, dar pentru majoritatea modelelor este suficient să ștergeți senzorii cu o lavetă moale uscată. Dacă sunt murdărite serios, ați putea umezi ușor lavetă, dar în nici un caz nu trebuie să folosiți săpun.

Verificarea filtrelor

Filtru Roborock S55
Filtru Roborock S55

Filtrele aspiratoarelor robotizate trebuie, de asemenea, păstrate în stare impecabilă. La câteva curățări ar fi bine să fie scuturate de praf, iar în cazul udării acestora, cel mai bine este să fie înlocuite.

Verificați roțile

Проверка на колелата

În ultimul rând trebuie să vă gândiți la roțile asistentului dvs. robotizat. Dacă aveți impresia că face mișcări ciudate, verificați roțile – poate ceva s-a blocat în jurul lor sau în ele și le blochează. Cel mai bine este să le curățați des, deoarece ar putea cădea rapid victime ale părului de animale sau altor murdării asemănătoare. Dacă manualul aparatului dumneavoastră nu precizează că roțile pot fi îndepărtate și înlocuite manual, atunci nu încercați să le demontați – în cazul defectării acestora garanția robotului ar putea să nu acopere reparațiile.

Pentru a nu se ajunge la service

Probabil toate acestea sună ca o multă muncă, dar credeți-ne că este mai bine să alocați aceste cinci minute și a monitoriza starea aspiratorului dvs. robot, pentru a preveni activități legate de apariția unor probleme mai serioase și neplăcute, care necesită service sau reparații scumpe. Cu câteva manipulări ușoare de realizat v-ați putea întreține aspiratorul robot în stare perfectă și a savura curățirea de calitate superioară pentru mai mulți ani.

Cel mai popular

Aspirator robot S8 Pro Ultra – Cele mai importante informații de știut despre model prezentate în recenzie

La fel ca și celelalte modele, robotul are o baterie de 5200 mAh, suficientă pentru 180 de minute de funcționare în regim silențios pentru apartamente de dimensiuni medii și mari (suprafață de până la 300 mp). Recipientul pentru praf are capacitatea de 350 ml, iar cel pentru apă - 200 ml, ambii fiind dotați cu indicatori speciali care monitorizează constant conținutul acestora și comunică cu stația de încărcare.

Aspirator robot Roborock S8 – Recenzia modelului

Noua gamă de aspiratoare robotizate de la Roborock este pe drum, iar S8 este unul dintre modelele de top din această gamă. Acesta este cea mai accesibilă dintre cele trei variante, cu cel mai mare recipient de praf – 400 ml. Un mare avantaj al S8 este navigația sa LiDAR, îmbunătățită de sistemul de ghidare 3D. Acesta îl ajută să navigheze acasă la fel de bine zi și noapte, evitând obstacolele și recunoscând până la 42 de obiecte diferite.

Cubot King Kong 6 – specificațiile și detaliile modelului

King Kong 6 este un nou model de smartphone al companiei chineze Cubot, lansat pe piață în octombrie 2022. Aparatul se distinge prin puterea sa, fiind oferit la un preț foarte accesibil. Ecranul său de 6 inch este găzduit într-o carcasă rezistentă la șocuri, cu protecție împotriva prafului și umezelii. Denumirea modelului sugerează că dispozitivul este perfect pentru persoanele a căror viață de zi cu zi este dinamică sau pentru cei care iubesc sporturile extreme. Modelul are certificare IP68.

Doogee S99 – recenzie și opinie de expert

Tocmai la timp pentru sărbătorile din decembrie 2022, brandul de dispozitive mobile robuste Doogee și-a dezvăluit cel mai recent model - S99. Dispunând de toate caracteristicile deja afirmate, acesta surprinde cu îmbunătățiri ulterioare și se pare că acesta va fi un însoțitor fidel pentru cei care vor descoperi aventurierul în sine în noul an.