Acasă Smartphone Smartphone Oppo K10 – la ce ne-am putea aștepta ?

Smartphone Oppo K10 – la ce ne-am putea aștepta ?

Compania chinezească Oppo a lansat în curând – pe 23 martie 2022 noul său smartphone din această serie în India. Pasul acesta a fost așteptat întrucât producătorul încearcă a-și îmbunătăți strategia în domeniul vânzărilor online și a-și asigura legătura directă excelentă cu utilizatorii săi online. Dispozitivul funcționează cu ColorOS și menține 11 limbi indiane.

Care sunt aspectele caracteristice seriei K ?

Smartphone-urile din această serie, potrivit companiei, sunt menite a răspunde nevoilor zilnice ale utilizatorilor săi care sunt în continuă deplasare, oferind soluții tehnologice cu un raport excelent de preț/ calitate. La prezentarea dispozitivului în martie s-a menționat în mod expres că este „dispozitiv puternic, bogat în funcții“.

Fiind primul smartphone din gama Oppo seria K, Oppo K10, acesta se vinde pe platformele de comerț electronic Flipkart și în anumite magazine selectate. Oppo K10 este noul telefon bugetar al companiei. Modelul K10 se distinge de restul telefoanelor producătorului într-un singur aspect. Realmente acesta este primul telefon din seria nouă K în India. De fapt compania chinezească Oppo vinde smartphone-uri din această serie  în China de mult timp. Cele mai noi telefoane din seria K vândute în China sunt cu 5G, Oppo K10 funcționând ca un telefon 4G în India. Lipsa de 5G nu prezintă un obstacol, întrucât 5G nu va fi accesibilă în India înainte de sfârșitul anului  2022.

Oppo K10: un nou campion în rândul telefoanelor bugetare 

În general, noul Oppo K10 are greutatea de 189 grame, folosind sistemul operațional Android 11.

Acesta este disponibil cu specificații standard de smartphone, precum display AMOLED, baterie 5000mAh cu încărcare rapidă 33W, Dual SIM și o serie de trei camere:

  • 50 MP, f/1.8, 27mm (wide), PDAF
  • 2 MP, f/2.4, (macro)
  • 2 MP, f/2.4, (depth)

Oppo K10 are un display mare cu rata de reîmprospătare de 90Hz. Acesta funcționează destul de bine datorita procesorului cu opt nuclee Qualcomm Snapdragon 680 SoC. O caracteristică foarte importantă a dispozitivului este bateria de 5000 mAh cu încărcare rapidă.

Oppo K10
Oppo K10

Oppo K10 arată asemănător telefoanelor din seria A a companiei, fiind un pic mai puțin atractiv din cauza Glow Design-ul. Este disponibil în 2 culori: Black Carbon și Blue Flame. Varianta de culoarea neagră are o acoperire mat pe spate,  iar cea în albastru este lucioasă în întregime. Indiferent de acest aspect, ambele variante de culori arată bine. Carcasa din policarbonat de asemenea se simte bine când este ținută în mâini.

Telefonul este echipat cu port USB-C și mufă pentru căști de 3,5 mm în partea inferioară. Există deja opinii pe web că dispozitivul nu este cel mai bun pentru gaming. Dar face față destul de bine pentru jocuri precum Battlegrounds Mobile India și Call of Duty Mobile. În cazul acesta calitatea nu este cea optimă.

Display-ul și procesorul dispozitivului Oppo K10 nu sunt destinate jocurilor de telefon de clasă superioară.

Noul K10 Oppo are un LCD de 6,59 inch, care este destul de mare pentru a fi utilizat pentru vizualizarea de clipuri și filme. Faptul că display-ul are revoluție FullHD contribuie la bună experiență la vizualizarea acestora. Display-ul prezintă un nivel ridicat de luminozitate. K10 este disponibil cu rata de reîmprospătare de 90 Hz, datorita căreia animațiile și comutarea aplicațiilor par mai lente. Totuși această funcție nu ar putea fi folosită pentru jocuri.

În loc de concluzie.

În final, pe scurt, următoarele funcții ale dispozitivului  Oppo K10 (128GB 6GB RAM și 128GB 8GB RAM), cu siguranță vor fi pe placul utilizatorilor:

  • display mare cu rată de reîmprospătare superioară,
  • procesorul – destul de bun pentru majoritatea utilizatorilor, care nu sunt fani ai jocurilor;
  • camere, echipate cu cei mai noi senzori cu diferite moduri de fotografiere, cu care majoritatea utilizatorilor ar vrea a experimenta;
  • bateria telefonului Oppo K10 este dotată cu o tehnologie de încărcare rapidă, aprеciată foarte mult mai ales de persoanele aflate în deplasare continuă;

preț excelent pentru funcțiile puse la dispoziție

Cel mai popular

Aspirator robot S8 Pro Ultra – Cele mai importante informații de știut despre model prezentate în recenzie

La fel ca și celelalte modele, robotul are o baterie de 5200 mAh, suficientă pentru 180 de minute de funcționare în regim silențios pentru apartamente de dimensiuni medii și mari (suprafață de până la 300 mp). Recipientul pentru praf are capacitatea de 350 ml, iar cel pentru apă - 200 ml, ambii fiind dotați cu indicatori speciali care monitorizează constant conținutul acestora și comunică cu stația de încărcare.

Aspirator robot Roborock S8 – Recenzia modelului

Noua gamă de aspiratoare robotizate de la Roborock este pe drum, iar S8 este unul dintre modelele de top din această gamă. Acesta este cea mai accesibilă dintre cele trei variante, cu cel mai mare recipient de praf – 400 ml. Un mare avantaj al S8 este navigația sa LiDAR, îmbunătățită de sistemul de ghidare 3D. Acesta îl ajută să navigheze acasă la fel de bine zi și noapte, evitând obstacolele și recunoscând până la 42 de obiecte diferite.

Cubot King Kong 6 – specificațiile și detaliile modelului

King Kong 6 este un nou model de smartphone al companiei chineze Cubot, lansat pe piață în octombrie 2022. Aparatul se distinge prin puterea sa, fiind oferit la un preț foarte accesibil. Ecranul său de 6 inch este găzduit într-o carcasă rezistentă la șocuri, cu protecție împotriva prafului și umezelii. Denumirea modelului sugerează că dispozitivul este perfect pentru persoanele a căror viață de zi cu zi este dinamică sau pentru cei care iubesc sporturile extreme. Modelul are certificare IP68.

Doogee S99 – recenzie și opinie de expert

Tocmai la timp pentru sărbătorile din decembrie 2022, brandul de dispozitive mobile robuste Doogee și-a dezvăluit cel mai recent model - S99. Dispunând de toate caracteristicile deja afirmate, acesta surprinde cu îmbunătățiri ulterioare și se pare că acesta va fi un însoțitor fidel pentru cei care vor descoperi aventurierul în sine în noul an.