Acasă Telefoane mobile Xiaomi prezintă tehnologie revoluționară de încărcare fără fir 80W

Xiaomi prezintă tehnologie revoluționară de încărcare fără fir 80W

La 19 octombrie 2020 în Beijing, Xiaomi a prezentat cea mai recentă realizare în domeniul încărcării rapide de ultimă generație – tehnologia revoluționară 80W Mi de încărcare fără fir. Acesta este un mare salt înainte pentru gigantul tehnologic chinez, care anul trecut a lansat pe piața tehnologia de încărcare fără fir 30W.

Noua iterație a celei mai moderne tehnologii de încărcare depășește cu câteva ture soluțiile similare oferite de alți producători de smartphone-uri .

80W Mi tehnologie de încărcare fără fir  

80W Mi tehnologia de încărcare fără fir poate încărca baterie cu capacitate de 4,000 mAh la 10% doar în 1 minut, la 50% în 8 minute și la 100% pentru timpul uimitor de scurt de 19 minute. Spre comparație, tehnologie 30W Mi din 2019 este în stare a încărca o asemenea baterie la 50% aproximativ pentru 25 minute și la 100% pentru o oră și ceva.

Se estimează că introducerea tehnologiei 80W Mi va stabili un nou standard nu doar în domeniul încărcării fără fir, dar în domeniul încărcării în general. Xiaomi este liderul incontestabil în acest sens, deoarece compania realizează importanța duratei de viață a bateriei pentru utilizatori, precum și a încărcării mai rapide pentru dezvoltarea viitoare a smartphone-urilor.

În martie 2020 г. Xiaomi a prezentat lumii încărcare fără fir 40W, iar în august acest record a fost doborât de prima tehnologie 50W pentru încărcare fără fir, cu producție de masă, pentru a fi cucerită ulterior de tehnologia 80W Mi.

În mai puțin de un an, Xiaomi a uimit lumea tehnologiei cu trei noi recorduri, precum și cu lansarea de Mi 10 Ultra, care este primul smartphone din lume, dotat cu încărcare  prin cablu de 120W și încărcare fără fir de 50W.

Mi 10 Ultra

Mi 10 Ultra are o arhitectură de încărcare fără fir mai eficientă, cu un cip special și  sistem de bobinaj independent, pentru a permite încărcarea cu viteza incredibilă de  80W. În plus, smartphone-ul este echipat cu conectori multipolari MTW, baterii duble din seria 6C, și unele accelerări software. Și după depășirea limitelor standardului industrial de 800 încărcări complete, dispozitivul mobil poate asigura 90% din capacitatea sa inițială.  

Xiaomi îl numește dezvoltare de etalon și probabil este adevărat. Deoarece restul companii de smartphone-uri de asemenea se grăbesc a se concentra pe tehnologia de încărcare fără fir, un asemenea salt de încărcare fără fir de la 30W la 50W ajungând la 80W, reprezintă cu siguranță o provocare serioasă.

Probabil, restul companiilor de tehnologie se vor alinia la coadă deocamdată, sperând să prezinte lumii cea mai bună soluție foarte curând.

Despre corporația Xiaomi

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată la Bordul principal al Bursei de Valori din Hong Kong pe 9 iulie 2018. Xiaomi este o companie de înaltă tehnologie cunoscută pentru smartphone-urile și hardware-ul inteligent, care stă la baza așa-numitului „Internet al Lucrurilor”, cunoscut și sub denumirea de „Internet al Obiectelor” (Internet of Things – IoT).

Accentuând la fel de mult pe inovații și calitate, Xiaomi depune eforturi în mod constant pentru asigurarea experienței de utilizator perfecte și pentru eficiența operațională.

Compania produce fără oboseală din ce în ce mai multe produse uimitoare la prețuri rezonabile pentru a permite mai multor oameni din întreaga lume a se bucura de o viață mai bună prin tehnologiile inovatoare.  

În prezent Xiaomi este al patrulea după mărime producător de smartphone-uri din lume,  cu o platformă IoT de vârf pentru utilizatori, cu 271 milioane dispozitive inteligente conectate, fără a număra smartphone-urile și laptopurile. Produsele Xiaomi sunt prezente pe peste 90 de piețe din lume.

În august 2020 compania a intrat pentru a doua oară pe listă Fortune Global 500, ocupând poziția 422, avansând cu 46 poziții, în comparație cu anul trecut. Compania este clasată pe locul 7 în rândul companiilor de Internet din lista.

În mai 2020 corporația a intrat din nou și pe lista Forbes Global 2000, urcând la poziția 384 în această clasare.  

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index și Hang Seng TECH Index.

Aruncați o privire la ofertele noastre pentru telefoane mobile Xiaomi

Cel mai popular

Aspirator robot S8 Pro Ultra – Cele mai importante informații de știut despre model prezentate în recenzie

La fel ca și celelalte modele, robotul are o baterie de 5200 mAh, suficientă pentru 180 de minute de funcționare în regim silențios pentru apartamente de dimensiuni medii și mari (suprafață de până la 300 mp). Recipientul pentru praf are capacitatea de 350 ml, iar cel pentru apă - 200 ml, ambii fiind dotați cu indicatori speciali care monitorizează constant conținutul acestora și comunică cu stația de încărcare.

Aspirator robot Roborock S8 – Recenzia modelului

Noua gamă de aspiratoare robotizate de la Roborock este pe drum, iar S8 este unul dintre modelele de top din această gamă. Acesta este cea mai accesibilă dintre cele trei variante, cu cel mai mare recipient de praf – 400 ml. Un mare avantaj al S8 este navigația sa LiDAR, îmbunătățită de sistemul de ghidare 3D. Acesta îl ajută să navigheze acasă la fel de bine zi și noapte, evitând obstacolele și recunoscând până la 42 de obiecte diferite.

Cubot King Kong 6 – specificațiile și detaliile modelului

King Kong 6 este un nou model de smartphone al companiei chineze Cubot, lansat pe piață în octombrie 2022. Aparatul se distinge prin puterea sa, fiind oferit la un preț foarte accesibil. Ecranul său de 6 inch este găzduit într-o carcasă rezistentă la șocuri, cu protecție împotriva prafului și umezelii. Denumirea modelului sugerează că dispozitivul este perfect pentru persoanele a căror viață de zi cu zi este dinamică sau pentru cei care iubesc sporturile extreme. Modelul are certificare IP68.

Doogee S99 – recenzie și opinie de expert

Tocmai la timp pentru sărbătorile din decembrie 2022, brandul de dispozitive mobile robuste Doogee și-a dezvăluit cel mai recent model - S99. Dispunând de toate caracteristicile deja afirmate, acesta surprinde cu îmbunătățiri ulterioare și se pare că acesta va fi un însoțitor fidel pentru cei care vor descoperi aventurierul în sine în noul an.